Arbejdstilsynets nedslidningspulje – Innercise

INNERCISE 15 UGERS RESOURCEFORLØB

Nu er forløbet startet i samarbejde med støtte fra Arbejdstilsynets. Vi skal de næste 15 uger træne samme  og vi beder dig gøre hvad du kan for at gøre din del. Det kræver bevidst arbejde og fokus, så grib chancen og brug 20 min om dagen de næste 15 uger, for at opnå det maksimale udbytte.

Din score på udåndingstesten, som vi lavede på 1 session for forløbet, indtastes i nedenstående formular. Gennem forløbet vil vi følge udviklingen i scoren i takt med tolerancetærsklen øges!

OBS: Træningsprotokollerne Apnea og Kadence er sekundære i forhold til hjemmeopgaverne beskrevet nedenfor. Har du overskud til mere end hverdags programmet kan du med fordel fordybe dig i Apnea & Kadence.

Apnea protokollen:
Vil træne diafragma og lunger til at udvide sig mest muligt og dermed forøge din evne til at optage ilt til organer, hjerne og muskler.

Kadence protokollen:
Til brug for at kunne nedregulere dit nervesystem, slappe af mest muligt og dermed øge din stresstærskel.

Funktionel træning:
Den funktionelle træning tilpasses i forhold til behov og daglige bevægelser på din arbejdsplads. Alle niveauer kan deltage, og vores fokus i et træningsprogram kan tilpasses både stillesiddende arbejde og fysisk arbejde, og være med fokus på nakke, skuldre, lænd og core, som har til formål at skabe en stærkere kropskerne, og bedre holdning til vores bevægelser i dagligdagen.

SEND DIN SCORE VED AT UDFYLDE FORMULAREN

Tolerencetesten er en solid indikator for hvordan du reagerer på stress! Jo længere udånding jo bedre håndterer du stress, angst mv. Dit åndedræt reagerer hvert øjeblik på kroppens energibehov.

Når vi måler på udåndingsevnen, får vi en dybere forståelse af hvordan din krop håndterer stress. En daglig praksis med åndedrættet, er din evne til at optimere din sundhed. 

Det vigtigste ved en åndedrætspraksis er den daglige fokus. Lidt er bedre end ingenting!


HUSK HVIS DU:

Pauser, panikker, synker eller løber tør for luft er testen FÆRDIG!

Her en guided indspilning til din hjemmetræning med David Owe

Her en guided indspilning til din hjemmetræning med Nikolai Dobson

Vi anbefaler at træne kredsløbet og benytte ovenstående guided åndedrætssessioner minimum 4 gange fordelt over ugen. Næste gang følger vi op på hvordan det har gået med at implementere den daglige praksis, og hvad det kan/har/vil gøre hvis du holder ved.

Det er vigtigt at pointere at vanen skabes på baggrund af din praksis. Med bevidstheden kommer vanen på den daglige fysiske træning med åndedrættet som anker.

Spotify er Innercise playlisten som inspiration til musik som du selv kan bruge i din åndedrætstræning

Reset protokollen

- 10 dybe indåndinger, slip udåndingen.

- På den sidste udånding. Pust helt ud, som i helt ud!

- Tag en dyb indånding, træk maven ind og skub op i hovedet.

Brug den hvis du har lysten til at ændre den tilstand du befinder dig i, eller tiden er knap.

OBS! Lav den siddende i sikre omgivelser i relation til sikkerhed. Det er en kraftfuld protokol!

Hverdags programmet

Tummo åndedræt (brug de guided lydfiler) , 3- 4 omgange, 4-5 gange om ugen.  Apnea eller kadence protokollen, varighed 5-7 minutter dagligt hvis muligt.

Tabata  øvelser, varighed ca. 4 min om dagen.

Afslut dine brusebade koldt. Stille og rolig opbygning. Start med 30 sekunder og byg på gradvist. Fokus på et så rolig og dybt åndedræt som muligt.