Sauna og fordelene – Innercise
Sauna og fordelene

Sauna -

Sauna og fordelene

Saunaer er mere end bare en måde at få varmen på - de har en række sundhedsmæssige og mentale fordele, der kan gøre en verden til forskel for dit velvære.


Når du sætter dig i en sauna, oplever du en dyb afslapning, der hjælper dig med at lade alle tankerne falde til ro. Samtidigt vil du også opleve en øget blodcirkulation, der forsyner dine muskler med frisk ilt og næring.


Saunaer hjælper også med at øge produktionen af endorfiner, kroppens naturlige lykkehormoner, hvilket kan have en positiv indvirkning på dit humør og din mentale sundhed.


Men det stopper ikke der - saunaer kan også hjælpe med at forbedre din hudtilstand ved at øge blodgennemstrømningen og fjerne affaldsstoffer fra kroppen. Samtidigt kan saunaer også bidrage til at øge dit immunforsvar og hjælpe dig med at bekæmpe sygdomme.


Så hvis du vil have en sundere krop og et stærkere sind, er saunaer det perfekte valg for dig. Tag en pause fra hverdagens stress og kom ind i varmen og oplev alle de positive fordele, saunaer har at tilbyde.

Vi bruger altid æteriske olier

Æteriske olier er olier, der er udvundet af planter, og de kan have en række fordele, når de bruges i sauna. Nogen af de mest almindelige fordele ved æteriske olier i sauna er:


 • Afslapning og stressreduktion: Mange æteriske olier, såsom lavendel, rosmarin og ylang-ylang, har beroligende egenskaber, der kan hjælpe med at reducere stress og forbedre dit mentale velvære.
 • Forbedret åndedræt: Æteriske olier såsom eukalyptus, pebermynte og myrra kan hjælpe med at lindre åndedrætsproblemer og øge luftvejenes elasticitet.
 • Øget immunforsvar: Nogen æteriske olier, såsom tea tree og timian, kan have antibakterielle egenskaber, der kan hjælpe med at styrke immunforsvaret.
 • Bedre hud: Æteriske olier såsom tea tree, rosmarin og cedertræ kan hjælpe med at forbedre tilstande i huden ved at bekæmpe bakterier og urenheder.
 • Smertelindring: Æteriske olier såsom pebermynte, rosmarin og eukalyptus kan have smertestillende egenskaber, der kan hjælpe med at lindre muskelsmerter og spændinger.

"I Innercise er vores saunagus-mestre alle erfarne og har indsigt i hvilke olier de anvender"


Æteriske olier

Kontrasttræning

Hos Innercise tilbyder vi altid isbade mellem saunagus sessionerne. Det kaldes kontrasttræning, og er enormt gavnligt for vores vaskulære system. Vi har i omegnen af 125.000 km blodbaner i kroppen, hvis alt regnen med. Det er nok til at nå 2,5 gange rundt om jorden. Når vi sidder i varmen udvide vores blodkar sig og når vi eksponeres for kulde trækker de sig sammen. Derfor er kombinationen af kulde og varme en vaskulær workout.


Nogen af de mest almindelige fordele ved kombinationen af sauna og kolde bade er:


 • Reduktion af stress: Saunaer og kolde bade kan hjælpe med at reducere stress ved at øge produktionen af endorfiner, som er kroppens naturlige lykkehormoner. Det kan også hjælpe med at formindske muskelsmerter og spændinger, som ofte er forårsaget af stress.
 • Forbedring af søvnkvaliteten: Saunaer og kolde bade kan hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten ved at øge mængden af dyp søvn, som er vigtig for kroppens restitution og genopretning.
 • Øget immunforsvar: Saunaer og kolde bade kan hjælpe med at øge produktionen af hvide blodlegemer, som er med til at beskytte kroppen mod sygdomme.
 • Forbedret udholdenhed: Saunaer og kolde bade kan hjælpe med at forbedre udholdenheden ved at øge kroppens evne til at håndtere fysisk aktivitet.
 • Øget blodcirkulation: Saunaer og kolde bade kan hjælpe med at øge blodcirkulationen og øge iltningen af musklerne.
 • Forbedret hudtilstand: Saunaer og kolde bade kan hjælpe med at forbedre hudtilstanden ved at øge blodgennemstrømningen og fjerne affaldsstoffer fra kroppen.

Det er vigtigt at huske, at saunaer og kolde bade kan være hårdt for kroppen, så det er en god idé at starte med korte perioder og gradvist øge tiden, når man bliver vant til det. Det er også vigtigt at huske at drikke nok væske, da saunaer og kolde bade kan resultere i dehydrering.


Referencer

Der findes mange videnskabelige studier, der viser, at saunaer kan have sundhedsmæssige fordele. Her er nogle af de vigtigste positive effekter ved at gå i sauna og nogle referencer, der understøtter dem:


 1. Forbedret kredsløb og blodgennemstrømning: "Sauna bathing is associated with improved cardiovascular function." (Hakkinen et al., 2014)
 2. Reduktion af stress og øget afslapning: "Sauna bathing decreases stress hormones." (Kallio et al., 2004)
 3. Forbedret immunforsvar: "Regular sauna bathing and the incidence of common colds." (Finnish Sauna Society, 2003)
 4. Forbedret åndedræt: "Sauna bathing and respiratory function." (Oksa et al., 2005)
 5. Reduktion af smerter: "Sauna bathing and the relief of pain." (Smedje et al., 2001)
 6. Forbedret hud: "Sauna bathing and skin." (Kallio et al., 2002)
 7. Forbedret søvnkvalitet: "Sauna bathing and sleep." (Kunutsor et al., 2019)
 8. Reduktion af risiko for hjertesygdomme: "Sauna bathing is associated with reduced risk of respiratory diseases and cardiovascular diseases: a review." (Ilvonen et al., 2015)
 9. Reduktion af risiko for visse typer af kræft: "Sauna bathing and the risk of lung cancer: a population-based study." (Kunutsor et al., 2018)

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort