Grundforløbet 3 session – Innercise
Section
Drop element here

Vi introducerede en ny protokol...holotropisk åndedræt er en protokol der er god til at få energi og få gjort dig mere basisk. Vejret trækkes ind som vi plejer dog med en større hastighed for bedre effekt/fornemmelser i 2-3 min, igen forsøg dig frem. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.

50-60 indåndinger og det passer også meget godt med 3 min. Der køres i 3 gear af hvert ca 1 min. På den sidste udånding puster vi helt ud og tømmer lungerne helt og så tager en indånding...helt ind...holder og spænder i mellemkødet, trækker maven ind og skubber op i hovedet...det er en omgang. 

En god session kan være 1 x tummo åndedræt og 2 x holotropisk åndedræt som i lydfilen nedenfor.

Ordet “holotropisk” kommer af det græske “holos” (hel) og “trep” (at vende). Så holotropisk betyder at vende sig mod det hele. Det er en slags selvudforskning, hvor du engagerer dit bevidste sind.

Det involverer også forskellige spirituelle traditioner. Ifølge den transpersonlige psykologi, kommer negative symptomer og mentale blokader af at glemme eller undertrykke ting.

Teorien gik ud på, at vi kunne nå disse ting i tilstande af udvidet bevidsthed eller holotropiske tilstande. Holotropiske sessioner inkluderer mange forskellige bevidsthedstilstande, hvor du nogle gange går helt tilbage til din egen fødsel eller endnu længere tilbage i tiden.

Vi anbefaler stadigvæk at DU minimum træner 4 gange fordelt over ugen foruden fællestræningen. Næste gang følger vi op på hvordan den forgangne uge har været mht. praksissen, og hvad det kan/har/vil gøre hvis du holder ved.

Det er vigtigt at pointere at vanen skabes på baggrund af din praksis. Med bevidstheden kommer vanen og dette er det centrale element i forløbet.

Hjemmetræning

Vi anbefaler at bruge lydfilen, som er at finde nederst på siden.

Fokus i hverdagen er at bruge næsen til at trække vejret med...for den er skabt netop til dette ene formål!

Reset protokollen

- 10 dybe indåndinger, slip udåndingen.

- På den sidste udånding. Pust helt ud, som i helt ud!

- Tag en dyb indånding, træk maven ind og skub op i hovedet.

Brug den når der er noget i "vejen" for at ændre det til noget du ønsker. Prøv den af så ofte du kan! 

Hverdags programmet

Følg lydfilen og slut dine bade koldt. Stille og rolig opbygning, denne uge forlænges perioden under det kolde vand til ca. 90 sekunder. Fokus på at holde et roligt og dybt åndedræt.

Ekstra træningsforslag

Brug dit træningsprogram med Apnea og Kadence protokollerne for at øge din co2 tolerancetærskel.

Her en guided holotropisk indspilning til din hjemmetræning